The End Of My Holidays, Sylvie’s First Inspection Anniversary, And A Not-So-Smart Charger

This week I gave Sylvie some attention, as I’ll have finished my holidays by the time this post is published. It will also mark the first anniversary of my post about her successful rego inspection!

As expected, the battery had no charge after not riding for nearly a month!

This of course meant that the seat came off so I could access the onboard toolkit and take off the side panel to attach the charger.

I connected my newer “smart” charger.

It turned out that the charger wasn’t smart enough to recognise a flat motorcycle battery, as the fancy electronics seemed a bit confused by the apparently totally flat battery.

So I hooked up the trusty old trickle charger.

 

The lights indicated that it was charging, so I left it on for about 8 hours.

It seems to have had no problem charging the battery, as when I turned on the ignition again I found everything to be working as well as ever. I started the bike and let it warm up for a while.

Despite the temperature being 39-40°C (102-104°F, for any readers not yet using metric measurements), I put on my gear and went for a ride!

I’m happy to report that apart from needing fuel, no other issues came up.

That’s all for now – I’ll see what I can work on for next week’s update!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.